Specialismen \ HARTREVALIDATIE

Hartrevalidatie

Circa veertig procent van de westerse bevolking krijgt te maken met hart- en vaatziekten. Voor de behandeling van die miljoenen patiënten worden de cardiologen bijgestaan door talloos veel assistenten, laboranten en technici. Ook de fysiotherapie speelt een belangrijke rol omdat bewezen is dat bepaalde training de conditie van hart en bloedvaten kan verbeteren. Dit kan dus ook preventief.

Na een operatie is er de hartrevalidatie in het ziekenhuis. Na deze revalidatie van maximaal 3 maanden  gaan sommige patiënten door in hun eigen sport. Sommige mensen hebben behoefte om nog wat langer onder begeleiding te trainen. Ook om niet te vervallen in oude gewoonten. De angst tot bewegen en belasten van het hart is soms te groot. Onder begeleiding verder trainen is dan een goede mogelijkheid in de eerste lijn (dat is een particuliere praktijk) bij een gespecialiseerd fysiotherapeut.

Bij Fysiotherapie Julianadorp begeleiden we individuele patiënten na een operatie (en na de ziekenhuisrevalidatie). Ook is er de mogelijkheid om, onder begeleiding, in klein gezelschap te trainen met een speciaal voor u samengesteld programma.

Waar kunnen we je mee helpen?

Stuur ons een bericht met uw probleem.
Voor een afspraak kunt u het best bellen.
Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Oeps! Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw.